Over O-68

Video over O-68 van zaterdag 14 maart 2015 in programma lifestyleXperience plus

Of plak in browser: http://play.minoto-video.com/11/7R78MVz7679Q.html


Artikel over O-68 in tijdschrift ‘De Nieuwe Veluwe’: Nieuwe Veluwe_2017_Galerie-O-68

—————————————————————————————————————————

Art Gallery O-68

Art Gallery O-68 is een galerie voor hedendaagse kunst, die ruimte biedt aan gevestigde nationale en internationale kunstenaars met werk in verschillende technieken. Daarnaast brengt de galerie startende talentvolle kunstenaars onder de aandacht. De galerie is voor iedereen die zich wil laten raken door kunst en adviseert particulieren en bedrijven over aankoop en opbouw van collecties.

O-68 Award

Een maal per 3 jaar looft de galerie de O-68 Award uit van €10.000. Dit is een internationale stimuleringsprijs voor beeldend kunstenaars uit de grensprovincies van Nederland, Nordrhein-Westfalen in Duitsland en Vlaanderen in België. Kunstenaars die tussen 7-14 jaar geleden afstudeerden kunnen meedingen naar de prijs. In 2014 won Mariska de Grootde prijs met haar installatie Cinechin. Casper Verborgen Heidi Linck waren de andere 2 finalisten en kregen ieder €1.000.

In 2015 gaf de galerie een opdracht aan de jonge kunstenaar Roos Van Dijk. De opdracht luidde: “Zet een stap in je carrière”. Roos maakte een serie van 20 gipswerken, Crystallization, deels geïnspireerd op architectuur zoals haar werk in acrylverf op canvas, deels constructivistisch. De expositie was een succes. Roos studeert nu voor haar MA aan het Frank Mohr Instituut in Groningen.In 2016 is Art Gallery O-68 uitbreid met >Art in Life, een pand naast de galerie waar op afspraak werken te zien zijn van kunstenaars die eerder exposeerden in O-68 en waar bijeenkomsten gerelateerd aan kunst gehouden worden. Bezoek de webshop van Art in Life

Epona is een kunstpraatgroep van wisselende samenstelling met een vaste kern. Deelnemers bezoeken een tentoonstelling van hedendaagse kunst in een museum en discussiëren daarover in de Epona-kamer van ‘Art in Life’.

In 2017 zullen er Artists Talks gehouden worden in ‘Art in Life’.

 

Kunst moet inspireren, niet decoreren.

 

Samuel Beckett:
“ONE HAS TO ACCEPT THE ART OF OUR DAY AS IT WAS A LIVING THING.”
cited in: Out of this Century, Confessions of an Art Addict

The Autobiography of Peggy Guggenheim, page 163

Published by: André Deutsch Ltd, London, 1946, 1960, 1979, 2005