Expositie

I Wandered Lonely as a Cloud

Datum - 06/03/2022 - 03/04/2022

Frans Beerens, Ank van Engelen, Huib Fens, Jessica Knoot, Anne-Marie van den Thillart

Onder de titel ‘I Wandered Lonely as a Cloud’ toont Art Gallery O-68 schilderijen, beelden, geweven fotowerken en film van 5 kunstenaars: Frans Beerens, Ank van Engelen, Huib Fens, Jessica Knoot en Anne-Marie van den Thillart.

Wat de kunstenaars bindt is de rol die het landschap speelt in hun werk. Ze vormen geen collectief: bewondering voor, en verwondering over elkaars werk heeft ze voor deze samenwerking bij elkaar gebracht. Het zijn vijf individuele kunstenaars die elk voor zich hun eigen pad bewandelen, ‘lonely as a cloud’. Het werk voor deze tentoonstelling is in onderling overleg geselecteerd en op elkaar afgestemd. Voorafgaand aan de tentoonstelling hebben de kunstenaars elkaars werk met enige regelmaat besproken en geanalyseerd om grip te krijgen op de verschillende werkwijzen en standpunten.

Voor alle vijf is het landschap een belangrijke bron van inspiratie, zij het op verschillende manieren. Als onderzoeksterrein naar verdwenen aanwezigheid (Frans Beerens), startpunt van materiaalonderzoek in voornamelijk staal (Ank van Engelen), voedingsbron voor reflecties in olieverf en tempera (Jessica Knoot), als raadsel dat doorgrond dient te worden (Huib Fens) en als metafoor voor het onherroepelijk verstrijken van de tijd (Anne-Marie van den Thillart).

Foto’s van links naar rechts:

Frans Beerens: Binnenmuur van een stal in Wales’, 2018, 150 cm x 225 cm, de inslaggarens zijn van verschillende soorten wol en linnen / de zwart-wit kettingdraden zijn van katoen

Ank van Engelen :  ‘Skelet van de zee’, gezwart en gecoat staal, schelpenringen, katoen, 2021 b 96 x d 67 x h 48 cm

Huib Fens :  ‘Tussen groen en bruin’, olieverf en grafiet op aquarelpapier, 2022, 21 X 28cm

Jessica Knoot ‘Eucalyptus` ,  eitempera en oilstick op hout, 31 x 30 cm

Anne-Marie van den Thillart: Stillsuit de film ‘Time will pass’ , 2021 Duur film: 11 minuten, gelooped op de apparatuur.