Noise Reduction

Datum - 12/01/2020 - 16/02/2020

Coen Vernooij, sculpturen

Lenneke van der Goot, tekeningen

Inge Reisberman, video’s
In de galerie:

We cannot display this gallery” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Uit het persbericht:

Van 12 januari tot en met 16 februari toont Art Gallery O-68 in Velp tekeningen van Lenneke van der Goot (Arnhem), video’s van Inge Reisberman (Leiden) en sculpturen van Coen Vernooij (Nijmegen). Een tentoonstelling over het creëren en herdefiniëren van ruimte.

Openingswoord om 15.30 door Marjolein de Groen, collectie De Groen, Arnhem.

Het werk van Lenneke van der Goot (1979)

omvat grote en kleine tekeningen, murals en (site-specific) installaties. Haar werkproces wordt gekenmerkt door een combinatie van onvoorziene en gestuurde handelingen, waarbij ze in- en uitzoomt op ogenschijnlijk geconstrueerde objecten en disfunctionele bouwwerken in bouwplaats-achtige omgevingen. Ze vangt ze in een moment, alsof ze zojuist nog anders waren of op het punt staan te transformeren of van kleur te verschieten. Van der Goot creëert een wereld die we niet direct herkennen als de realiteit, maar die op een bepaalde manier wel daaraan refereert. Plattegronden, wegwijzers, bouwtekeningen en landmarks vormen het uitgangspunt, vermengd met patronen en grids die voortkomen uit wat je een gevoelsstructuur kunt noemen.

Het werk van Inge Reisberman (1959)

bevindt zich op het gebied van video, video-installaties en fotografie, waarbij haar films en foto’s meestal een balans tussen abstractie en figuratie laten zien. Haar installaties karakteriseren zich door een uitgebalanceerde verhouding tussen poëzie en rauwheid, waarbij inhoud en omgeving op conceptuele en zintuiglijke wijze samenkomen. Werk van haar is vertegenwoordigd in diverse landelijk collecties.

 

 

Coen Vernooij (1952)

maakt contouren van ruimtelijke bewegingen die meebewegen wanneer de toeschouwer beweegt. Opengewerkte vormen suggereren ruimtes die met elkaar in gesprek gaan, elkaar omarmen, zich verstrengelen, elkaar uitsluiten, zich weer verzoenen, kortom een heel verhaal van vormen en betekenissen die je zou kunnen lezen als een beeldroman, maar dan in zijn meest elementaire vorm.

 

 

 

Geplaatst in Expositie