Beurzen

The Solo Project, Brussel

Datum - 28/04/2022 - 01/05/2022

Kunstenaars: Andrea Rádai en Maaike Kramer

De beurs is een initiatief van Paul Kusseneers (Kusseneers Gallery in Brussel).
Na negen edities in Basel vindt de eerste Belgische editie van The Solo Project plaats in Brussel.
Het beursontwerp maakt de interactie met kunst en gasten mogelijk en sluit volledig aan bij de transparantie-filosofie van The Solo Project.
In The Solo Project hebben de galeries een zorgvuldig geselecteerde groep kunstenaars geselecteerd, die elk een solo hebben.
Dit project is geen poging om reeds bestaande kunstbeurzen te repliceren, maar eerder een kans om de hedendaagse kunstervaring te verbeteren door een meer diepgaand beeld te geven van het werk van elke kunstenaar. The Solo Project kiest namelijk  een ​​andere benadering, ‘stands’ meer op elkaar lijkend, een reeks weloverwogen galerie-achtige tentoonstelling in een goed geconstrueerde ruimte, waardoor de werken meer ‘ruimte krijgen om te ademen’, de kunstenaars ‘meer ruimte om een ​​duidelijk presentatie te geven’ en om de bezoekers ‘een omgeving, waarin de werken eerder als een oeuvre kunnen worden beschouwd dan als bruikleenstukken’. De selectiecommissie, bestaande uit internationale curatoren, heeft gezorgd voor een hoogwaardige internationale selectie van galeries.