Heidi Linck

Tijdens de expositie ‘De Finalisten’, 02/11/2014 – 14/12/2014, reikte Art Gallery O-68 de  O-68 Award uit, een stimuleringsprijs van €10.000,-. Heidi Linck was een van de drie finalisten.

Foto’s werken op papier van Heidi Linck:

Biografie Heidi Linck

 
Heidi Linck was een van de 3 finalisten voor de ‘O-68 Prijs 2014′, een stimuleringsprijs voor Nederlandse/Duitse Beeldend Kunstenaars. Op 2 november tijdens de opening van de tentoonstelling ‘De Finalisten’ is de winnaar bekendgemaakt. Mariska de Groot won de prijs van €10.000,–. Heidi Linck en Casper Verborg ontvingen elk €1000,–.

Heidi Linck baseert haar werk op gebruiksarchitectuur en locaties die in onbruik zijn geraakt door afwezigheid van de mens. Deze plekken worden  gedomineerd door de elementen, die veel machtiger zijn dan de plek ooit zelf is geweest. De allerbelangrijkste rol speelt de tijd. Het lijkt er op dat ze niet alleen de taal in kaart brengt van de plekken die haar inspireren, ze gaat die taal zelf ook spreken in haar grafisch werk en in haar installaties.  Ze maakt ons er op een prachtige manier van bewust dat wij, toeschouwers, net zo goed deel uit maken van dit proces, juist door niet in beeld te zijn.

Toespraak van Marcel Doorduin, jurylid

CV Heidi Linck

Geplaatst in