Karen Vermeren

10 december t/m 14 januari 2018: expositie ‘De Finalisten’

Karen is finalist van de o-68 Award 2017; zij maakt kunstwerken op glas. Zij beschilderde speciaal voor de expositie de ruiten van Art Gallery O-68:

Locatie Art Gallery O-68

Locatie Art Gallery O-68

 

 

 

Foto’s werken Karen Vermeren (Prijzen werken: €900,- tot €2000,-)

Karen Vermeren exposeerde samen met Wieteke Heldens

 

Biografie Karen Vermeren

 
Karen Vermeren (1982) woont en werkt in Gent. Zij behaalde een master in de Kunsten (schilderkunst) aan LUCA School of Arts, Gent (2005), gevolgd door een postgraduaat in Beeldend Onderzoek. Sinds 2009 is ze verbonden aan de onderzoeksgroep Horizontal Drawing in Sint Lucas School of Arts Antwerpen. Regelmatig stelt ze werk tentoon in België en het buitenland (o.a. MAS Antwerpen, Beursschouwburg Brussel, Lieux-communs Namen, Studio PRÁM Praag, European Triennial Mons. In 2015 won ze de ‘International Glass Prize’.
Vermeren laat zich inspireren door de manier waarop fysieke veranderingen in haar omgeving zich voordoen onder invloed van de tijd. Hierbij hanteert zij het geologische landschap als basis. Haar werk bestaat voor een deel uit in situ installaties, en is vaak tijdelijk van aard. Zo heeft ze voor de expositie in Velp schilderingen gemaakt op de ruiten aan de voorkant van het pand O-68. (zie foto’s).

CV Karen Vermeren

Geplaatst in