Karen Vermeren

Prijzen €100,- tot €2200,-

28 april – 2 juni  2019: Karen Vermeren exposeert samen met Sibylle Eimermacher in de expositie Ore Body. 

Door het op elkaar leggen van tekeningen van stenen, roosters en hekken, onderzoekt Karen Vermeren (1982) hoe de perceptie van de stedelijke ruimte wordt belemmerd door obstakels. Eerst ondoorzichtig en vervolgens transparant, spelen haar prints met het idee van gelijktijdigheid van het zien. Door de intuïtieve combinatie van tekeningen van stedelijke en landelijke elementen, het over elkaar plaatsen en in lagen aanbrengen van figuren en de spontane kantelingen tussen horizontale en verticale vlakken, creëert Vermeren een nieuwe vista. Karen maakt, net als Sibylle, reizen naar vaak onherbergzame gebieden met ongerepte natuur. Foto’s hiervan zijn haar bronmateriaal (zie afbeelding bij expositie).

10 december t/m 14 januari 2018: expositie ‘De Finalisten’

Karen Vermeren was finalist van de o-68 Award 2017; zij maakt kunstwerken op glas. Zij beschilderde speciaal voor de expositie de ruiten van Art Gallery O-68:

Foto’s werken Karen Vermeren (Prijzen werken: €900,- tot €2000,-)

Karen Vermeren exposeerde samen met Wieteke Heldens

 

Biografie Karen Vermeren

 
Karen Vermeren (1982) woont en werkt in Gent. Zij behaalde een master in de Kunsten (schilderkunst) aan LUCA School of Arts, Gent (2005), gevolgd door een postgraduaat in Beeldend Onderzoek. Sinds 2009 is ze verbonden aan de onderzoeksgroep Horizontal Drawing in Sint Lucas School of Arts Antwerpen. Regelmatig stelt ze werk tentoon in België en het buitenland (o.a. MAS Antwerpen, Beursschouwburg Brussel, Lieux-communs Namen, Studio PRÁM Praag, European Triennial Mons. In 2015 won ze de ‘International Glass Prize’.
Vermeren laat zich inspireren door de manier waarop fysieke veranderingen in haar omgeving zich voordoen onder invloed van de tijd. Hierbij hanteert zij het geologische landschap als basis. Haar werk bestaat voor een deel uit in situ installaties, en is vaak tijdelijk van aard. Zo heeft ze voor de expositie in Velp schilderingen gemaakt op de ruiten aan de voorkant van het pand O-68. (zie foto’s).

CV Karen Vermeren