Marena Seeling

Expositie ‘Perfect Dissonant’ 15/10 – 12/11 2023, samen met Lon Godin

Werk in groepsexpositie 2022: Op een lome zomerdag beweegt zich het licht op de rivier als een niet aflatende stroom voort. Als een hypnose veroorzaakt door beweging en kleur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artist’s Practice nieuwsbrief 2020-01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In Expositie ‘ on looking ‘ samen met Harrie Gerritz en Isolde Venrooy   :  6 september – 4 oktober 2020

Expositie 6-oktober – 3 november 2013

Olieverf op doek en gouache op papier

Werken Marena Seeling

Prijzen tussen €500,– en €3000,–

 

 

Biografie Marena Seeling

Marena Seeling studeerde aan ArtEZ Arnhem (vrije kunst en grafiek 1978-1983).

Marena groeide op in een dijkhuis met uitzicht op de Waal en de uiterwaarden. Tijdens haar jeugd is het silhouet van de oprukkende industriële bebouwing een vanzelfsprekend onderdeel van de horizon. Dit beeld van het geïndustrialiseerde polderlandschap bij haar geboortedorp Weurt komt terug op de schilderijen van Seeling. Op het snijvlak van figuratie en abstractie onderzoekt zij het geziene, hoe de ervaring van ruimte zich verhoudt tot het platte vlak van het canvas en de opbreng van verf. Het gecalculeerde toeval is essentieel in haar werk. De kwaststreek is belangrijk. Deze geeft richting, vorm en kader. Kleur is tijdens dit proces de aanjager en het witte doek zijn tegenhanger als de ultieme ruimte. In 2012 gaat Marena terug naar Weurt voor het project “Schetsen aan verrommeling. De tegenstrijdigheden in het geïndustrialiseerde landschap dagen haar uit die ruimte te definiëren. De serie aquarellen, “en plein air” daar gemaakt, maakt deel uit van de expositie in Art Gallery O-68.

Achtergrond Marena Seeling

De afgelopen jaren waren de schilderijen van Marena Seeling o.a. te zien bij: ‘Gezicht op Weurt ‘ CBK (1997) Nijmegen; ‘Landschap/Landscape’ Galerie AdK (2002) Amsterdam; ‘Weurt’ Heden (2006) Den Haag; Loods 6 (2010-2011) Amsterdam; ‘Inside – Outside’ Galerie Wit (2012) Wageningen; Arti et Amicitiae (2013)  Amsterdam; ‘Land – shape’ Galerie Agnes Raben (2013) Vorden. Haar werk bevindt zich in collecties van diverse overheden en particulieren. Ze ontving projectsubsidies van de provincie Gelderland.

CV Marena Seeling