Miloushka Bokma

7 April tot 5 mei 2024 expositie ‘be-longing‘ samen met Andrea Rádai

Meer informatie op GalleryViewer


2020/2021 Expositie The Fourth Wall samen met Andrea Radai en Maaike Kramer

Prijzen van foto’s: €436 – €1635. Details over werken op  GalleryViewer.

Over het foto- en videowerk van Miloushka Bokma

De persoonlijke en emotionele geschiedenis die ieder mens met zich meedraagt is het uitgangspunt in het werk van Miloushka Bokma. Door het geheugen komen herinneringen of belevingen op een specifieke manier tot uitdrukking in iemands gezicht, oogopslag of lichaamshouding. Zij is geïnteresseerd in deze signalen die zich als ongrijpbare sporen in het lichaam manifesteren of worden onderdrukt. In haar foto- en videowerken onderzoekt ze de taal van het lichaam in relatie tot haar omgeving.

Deze emoties vertaalt ze naar een setting waarin ze niet direct  zijn af te lezen. Het zijn de onopgeloste raadselen die haar interesseren. De situaties die zij creëert kun je zien als momentopnames uit een persoonlijke historie, waarbij ze de onzichtbare lagen achter dat wat je ziet probeert bloot te leggen.

Foto’s fotowerken:

Foto’s video-stills

Link naar:  ‘video’s Miloushka Bokma’

 

 

 

Biografie Miloushka Bokma: zie website

Biografie Miloushka Bokma

De Nederlandse fotograaf Miloushka Bokma is in 1971 geboren in Curacao, op 3 jarige leeftijd verhuisde zij naar Nederland, Amsterdam.

In 1995 is zij afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Miloushka Bokma werkt sindsdien aan haar eigen foto en video projecten die in binnen en buitenland zijn geëxposeerd. Dit resulteerde in de volgende exposities en screenings bij onder meer: 7th Cairo Video Festival, Cinedans, Eye Amsterdam, Dak’Art/ Senegal, Reuten Galerie, Videonamad Tunesie, Art Rotterdam, Gallery of photography Dublin, Eye Film Museum Amsterdam, Soho century placa Shanghai, Art Amsterdam, Houston center for photograpy , Reuten Gallery, Cicterna art gallery Moscow, Fries Museum Leeuwarden, Holland Tunnel art gallery New York, Photo festival Lodz, Poland.

Zij ontving voor haar werk verschillende subsidies van het Amsterdams Fonds voor de kunst en het Mondriaan Fonds.

Haar werk kenmerkt zich door haar sterk verhalende karakter met altijd een licht absurde ondertoon. Het is een combinatie van het zorgvuldig geconstrueerde en het totaal onverwachte. Vaak lijkt het of er iets op het punt staat te gebeuren, of dat er net iets is gebeurd. Alsof het een moment opname is uit een groter verhaal. Elk voorwerp lijkt zowel ongewoon als alledaags, waardoor het bekende vreemd wordt en het vreemde ongewoon bekend. Het is haar verwondering over de hedendaagse wereld die zij probeert vast te leggen in haar beelden en videowerken.

Over Cinewoman:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recensie in het Parool over de video ‘Zachtjes om het Niet’ van  Miloushka Bokma