Roos van Dijk

In groepsexpoitie 'A something in a Summer's Day , zomer 2022
Details op GalleryViewerVan links naar rechts werken van Casper Verborg, Roos van Dijk, Marena Seeling en Rob Bouwman

 

9 juni – 7 juli 2019 Expositie ‘Spatium Parallel’ samen met Andriana Plagketi

Prijzen schilderijen 1070 - 3700

Werken in gips, 2015 (€240 – €980)

 

 

Roos van Dijk en Andriana Plagketi behaalden een MFA, aan het Frank Mohr Instituut in 2018 en hadden een gezamenlijke afstudeer-expositie. Nu zetten zij hun artistieke gesprek voort in Art Gallery O-68 met als titel ‘Spatium parallel. Voor beide kunstenaars is geometrie van belang, ruimte, spatium, maar in paralelle werelden.

Als deel van haar Frank Mohr curriculum studeerde Roos aan de ‘Hunter College New York’, Daar onderging haar werk een transformatie. Terwijl eerder haar focus verschoven was van abstractie naar constructie, verschoof die in New York van een schilderwerk als beeld naar een schilderwerk als object. Wat bleef, is het grid, het raster, soms als materiaal waarop geschilderd wordt, bv corduroy i.p.v. canvas. Ze laat het materiaal voor zich werken. Van Dijk gebruikt het grid, het raster,  niet om proportionele precisie te bereiken, maar als onderwerp van artistieke exploratie.

 

Expositie ‘Crystallisation’ , werken in gips, Roos van Dijk:  20-12-2015 – 24-01-2016.prijzen €410 – €1220

 

Roos van Dijk had in 2012 in Art Gallery O-68 een expositie samen met Simone Albers en Malou Claire, alle 3 eindexaminandi van ArtEZ in Arnhem, 2012.

BESTEMMING ONBEKEND

Werken Roos van Dijk

Prijzen tussen €200,– en €3000,–

Biografie Roos van Dijk

Moderne architectuur en het haastige hedendaagse leven fascineren de kunstenaar Roos van Dijk. Zij weet de schoonheid van de door de mens geschapen omgeving op zo’n manier te vangen, dat alledaagse vormen en plekken als nieuw aan ons verschijnen.

In haar werkproces bespeelt van Dijk het beeld, en verwijdert elk spoor van menselijke aanwezigheid. Vervolgens vertaalt ze het beeld zo in verf, dat alleen haar persoonlijke ervaring met de naakte structuur van een gebouw, of deel ervan, overblijft. In ingetogen vormen en “hard-edged” belijning brengt zij haar ervaring over aan het publiek. Met haar minutieuze en gelaagde schilderstijl, weet zij een scherp en dansend patroon van kleuren, licht, en vooral ook schaduw, te scheppen. De vaart van ons hedendaags bestaan komt uit haar werk tevoorschijn in kristallijne helderheid.

Begin 2015 gaf Art Gallery O-68 aan Roos van Dijk een opdracht, waar ze een jaar aan mocht werken, maar dat een ‘kantelwerk’ moest voortbrengen. Een nieuwe stap moest gezet worden in haar kunstcarrière. Ze mocht zelf kiezen hoe die stap eruit zou zien, maar 13 december moest er een expositie zijn van dat nieuwe werk. Dit gaat lukken. De expositie hebben we genoemd ’Crystallisation’ en bestaat inderdaad uit kantelwerken, die voortbouwen op de fascinaties en inzichten van deze kunstenaar. Dit keer niet met acrylverf op doek, maar 3-dimensionaal in gips. Een succes!

Roos ontving na haar afstuderen aan Artez Arnhem een startstipendium van het Mondriaanfonds. Zij exposeerde in binnen en buitenland, werd opgenomen in de ING kunst-collectie en was in 2013 en 2014 genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor de Schilderkunst.

CV Roos van Dijk

.