Wanda Tuerlinckx

Wanda Tuerlinckx zal van 31 mei t/m 28 juni exposeren samen met Anne von Freyburg en Rinke Nijburg in de expositie “Figure This”.

Sinds 2015 maakt fotograaf Wanda Tuerlinckx portretten van robots met een camera uit 1880. Zoals de uitvinding van de fotografie destijds staat de huidige ontwikkeling van robots voor een significante evolutie in de menselijke ontwikkeling. Deze juxtapositie die de twee belangrijke industriële revoluties verbindt – de industriële revolutie rond 1900 en de robotrevolutie rond 2000 – belichaamt de fusie van mens en technologie en creëert een lus die de tijd overstijgt.

In samenwerking met robotica-professor Erwin R. Boer van de Technische Universiteit Delft en de University of California in San Diego, documenteert Wanda de huidige wereldwijde robot revolutie en met name de robots die het meest menselijk geïncarneerd zijn in zogenaamde androïden.

 

Wanda’s werken zullen te zien zijn in een aparte kamer. Het zijn papiernegatieven van robots gemaakt met een oude camera. Een spannende combinatie.

Biografie Kunstenaar Wanda Tuerlinckx

Geplaatst in