2022: Werk in groepsexpositie ‘A something in a Summer’s Day’: Summer Goddess, mixed media. Details over de werken op GalleryViewer,

She, bestower of spirit whose clear radiant breath of fire pervades the light of knowledge and imparts consciousness to all creation. Dressed in shades of green and brown, her golden face radiates in its greatest strength, dispelling the clouds to invade the earth as the birth-giver of all living things.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van links naar rechts:

Nikki van Es, Helen Vergouwen, Wanda Tuerlinckx en Lise Sore


Sinds 2015 maakt beeldend kunstenaar Wanda Tuerlinckx portretten van robots met een camera uit 1880. Zoals de uitvinding van de fotografie destijds staat de huidige ontwikkeling van robots voor een significante evolutie in de menselijke ontwikkeling. Deze juxtapositie die de twee belangrijke industriële revoluties verbindt – de industriële revolutie rond 1900 en de robotrevolutie rond 2000 – belichaamt de fusie van mens en technologie en creëert een lus die de tijd overstijgt.

In samenwerking met robotica-professor Erwin R. Boer van de Technische Universiteit Delft en de University of California in San Diego, documenteert Wanda de huidige wereldwijde robot revolutie en met name de robots die het meest menselijk geïncarneerd zijn in zogenaamde androïden.

Werken van Wanda zijn te koop via Gallery Viewer