Roos van Dijk

Roos van Dijk had in Art Gallery O-68 een expositie samen met Simone Albers en Malou Claire, alle 3 eindexaminandi van ArtEZ in Arnhem, 2012.

Werken Roos van Dijk

Foto’s opening

no images were found

UIT HET PERSBERICHT

Het werk van Roos van Dijk begint bij haar fascinatie voor monumentale moderne architectuur. Zij heeft het verlangen overweldigd te worden door de reusachtige bouwwerken, een massa aan structuur, lijnen, vlakken en materie te aanschouwen. De vanzelfsprekendheid wordt onderbroken door ingewikkelde patronen en nieuwe ruimtes die worden gevormd door reflecties en het ritme van licht en schaduw. Er ontstaat een gelaagdheid als gevolg van de dialoog tussen interieur, exterieur en de huid van het gebouw, die constant verandert als men zich verplaatst.

Roos van Dijk was genomineerd voor de Koninklijke prijs 2013 en 2014

Zij was artist in residence in  KAIR Košice artist-in-residence (SK) in het najaar van 2013.

Eveneens selecteerde kunsthistoricus en curator Mirjam Westen drie van haar schilderijen uit de Košice-serie voor de tentoonstelling Prospects & Concepts van het Mondriaan Fonds. Begin februari presenteerde het fonds tijdens Art Rotterdam het werk van de ruim 90 jonge kunstenaars die in 2012 een startstipendium hebben gekregen en trok hiermee in slechts vijf dagen maar liefst 13.500 bezoekers! Ter plaatse kreeg Roos van zowel bekenden als vele onbekenden erg leuke reacties op haar werk. Ikzelf vond haar werken ook weer erg sterk. Avro’s Kunstuur besteedde aandacht aan Prospects & Concepts in hun uitzending van 2 februari, en er verscheen een artikel in De Groene Amsterdammer.

Ook is haar werk is gepubliceerd in het februari-nummer van het Belgische online kunstmagazine D!ING.

Eén Košice-schilderij maar ook twee hele nieuwe werken zullen te zien zijn in een spannende tentoonstelling rondom de thema’s ‘architectuur & nieuwe media’ en ‘architectuur & beeldende kunst’ bij RAM in Rotterdam op 16 maart 17:00 opening.
En, haar werk gaat naar het buitenland! Begin mei toont Galerie Brandt haar werk op de Berlijnse beurs ‘I Amsterdam You Berlin’.