Expositie

Perfect Dissonant

Datum - 15/10/2023 - 12/11/2023

Art Gallery O-68 presenteert de tentoonstelling ‘Perfect Dissonant’ met werk van Lon Godin (schilderijen en video) en Marena Seeling (wand)objecten) van 15 oktober t/m 12 november 2023. Op zondag 15 oktober is de opening van de tentoonstelling van 15:00 tot 17:00 uur.

Installatiefoto’s:

 

Uit het persbericht:

Een duo-expositie met twee posities in de schilderkunst die de abstractie en de werking van het licht als overeenkomst hebben. Over tijd als beweging in de ruimte, een voorstelling of droom die voorafgaat aan het weten in de werken van Lon Godin en aan het kennen van een werkelijkheid dat voorafgaat aan de verbeelding in de werken van Marena Seeling.

In het recente werk van Marena Seeling heeft haar jarenlange onderzoek naar ruimte en licht in het haar vertrouwde rivierlandschap van de Waal een vlucht genomen. Ze laat in de tentoonstelling bij O-68 werken zien waarop ze niet langer het licht schildert maar het licht stuurt door beweging en vouwing. Het zijn witte, ruimtelijke objecten van karton waarvan de vouwlijnen het licht breken. Daarnaast laat Seeling aluminium wandpanelen zien. Zij fotografeerde vanaf de dijken poelen en kolken. De vormen van deze glanzende wateroppervlakten zijn de aanleiding voor de reeks aluminiumpanelen waarop de geschuurde oppervlakten het licht breken. Het is een schilderen zonder verf en kleur, maar met licht. Dat de kleur niet helemaal verdwenen is laten haar recente sculpturale waterverven zien. Marena Seeling participeerde dit jaar onder andere in de groepstentoonstelling ‘Hydrography’ en ontving een bijdrage uit het Tijlfonds van het Prins Bernard Cultuurfonds.

Van Lon Godin zal werk te zien zijn uit de reeks ‘Momentary Halt Infinate Flow’ zij werkte onder deze titel de afgelopen jaren aan een monumentale wand bestaande uit 120 kleinere schilderijen en een reeks grote doeken. Het is die oneindige Flow, de onmetelijke tijd en ruimte waarin de ‘dingen’ zich bewegen die haar fascineert. Een constante transformatie waarvan we zelf deel uitmaken. Ondanks de fluïditeit zijn we toch in staat beelden te onderscheiden en als samenhangende ‘werkelijkheid’ waar te nemen. Wat Godin in het schilderen interesseert, is hoe processen beelden genereren, en hoe daarmee de illusie van het stilstaande beeld kan worden begrepen. In de stilstand ligt de beweging besloten. In het schilderij is het proces waaruit het is ontstaan nog zichtbaar en de voortzetting van dit proces is voorstelbaar, het voltrekt zich in de waarnemer. Tijd is een eigenschap van het bewustzijn. Het schilderen is voor Lon Godin als een ruimtereis en een manier om zich tot het onmetelijke te verhouden. Lon Godin exposeert dit jaar werk onder andere in Centre d’Art Contemporain, Meymac France in de tentoonstelling ‘Pays-Bas l’Autre Pays des Beaux-Arts’.